Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowo-brzoskwiniowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szkl
cukier 1 i 1/3 szkl
olej 2/3 szkl
jajko 4
banan 3 szt
brzoskwinie w puszce 4 połówki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
płatki migdałowe 4 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana 100 g
sól
cynamon Prymat 3 łyżeczki
żurawina suszona 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowo-brzoskwiniowe

Olej miksujemy z odrobiną soli ,cukrem i skórką pomarańczową. W trakcie miksowania dodajemy jajka.
Przesianą mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączymy z masą jajeczną.
Żurawinę sparzamy i razem z drobno posiekanymi bananami ,brzoskwiniami ,płatkami migdałowymi i cynamonem dodajemy do ciasta ,mieszamy i przekładamy do dużej keksówki.
Ciasto pieczemy przez 60-65 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 19.12.2014 12:14
Bardzo apetyczna propozycja :)
syletita 16.12.2014 12:12
ojej musimy być przepyszne! Chętnie kiedyś spróbuję :)
Wafelek2601 16.12.2014 12:00
Super ciasto
idealme 16.12.2014 11:03
smakowite :)
Alex_M 16.12.2014 10:26
pyszne ciacho
IwonaDD 16.12.2014 09:49
pysznie wygląda
kasia.s 16.12.2014 08:43
Mmmmmm pyszności:)
Sroczka 15.12.2014 21:02
Ależ to ciasto pysznie wygląda.
Beatris 15.12.2014 20:58
Wygląda przepysznie...
Klausia 15.12.2014 20:54
często robię podobne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak