chili con carne po mojemu

chili con carne po mojemu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso

    500g
  • wędzony boczek

    200g
  • 2 puszki fasoli el chico

  • 2 puszki pomidorów

  • 5 ząbków czosnku

  • 2 czerwone papryki

  • 3 łyżki chilli

  • pieprz Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokrojony w kostkę smażymy na patelni. Kiedy zrumienimy boczek dodajemy posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek i paseczki papryki i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy mięso mielone i chilli a potem pomidory i fasolę. Danie gotujemy powoli przez ok 60 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magical66

25.11.2010 15:41
moze i dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat