Carpaccio z jelenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser bursztyn

    10 dag
  • oliwa

  • polędwica

    30 z jelenia
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Carpaccio z jelenia foto
Polędwicę z jelenia wkładamy do zamrażalki. Schłodzone mięso kroimy w cieniutkie plasterki. Układamy na talerzu.
Krok 2 - Carpaccio z jelenia foto
Posypujemy mieloną solą morską. Posypujemy serem długodojrzewającym (np. Bursztyn) i spryskujemy obficie oliwą (polecam smakową z Pepperoni).
Krok 3 - Carpaccio z jelenia foto
Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 22.08.2013 18:23
tak. mięso surowe
Mati13 22.08.2013 15:17
czy to mięso jest surowe?
olkaaa 22.08.2013 07:44
jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat