Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

carbonara

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti ok.500g
boczek ok.200g
śmietana 30% 200ml
żółtko jajek 3
sól
pieprz
cebula 1
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: carbonara

*Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
*Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnie wrzucić boczek, podsmażyć aż będzie rumiany, następnie zdjąć boczek na ręcznik papierowy. Na tłuszcz wytopiony przez boczek dodać cebulę i podsmażyć.
* W misce wymieszać żółta ze śmietanką, serem oraz posiekaną natką pietruszki. Doprawić obficie pieprzem
*Na patelnie z cebulą ponownie dodać boczek oraz odcedzony makaron, wymieszać. Następnie wyłączyć palnik i wlać gotowy sos. Chwile mieszać do połączenia składników.

Całość z góry można posypać natką pietruszki oraz dodatkowo serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 04.12.2013 22:42
Moje ulubione spaghetti:)
Monika10 04.12.2013 17:58
bardzo lubie spaghetti
Katarzyna54 04.12.2013 17:31
pyszny makaronik
IwonaDD 04.12.2013 17:27
pychota!!!!
Megg 04.12.2013 17:06
smaczne spaghetti
Cranberry 04.12.2013 16:06
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak