calzone z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • łyżka cukru

  • drożdże

    1,5 kostki
  • oliwa

    2 łyżki
  • NASIONA SLONECZNIKA

    2 łyżki
  • papryki

    2 szt.
  • marchewka

    1
  • brokuły

    1/2 opakowania
  • parmezan

    1,5 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, cukru, drożdży, oliwy z oliwek przygotuj ciasto, dodaj nasiona słonecznika. Odłóż je i przykryj. Z papryki usuń pestki, pokrój ją w kostkę. Marchewkę oczyść i z brokułami obgotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź. Marchewkę pokrój. Warzywa wrzuć razem do iski, wymieszaj. Ciasto rozwałkować na 4 placki. Na połowę każdego nałóż warzywa, posyp serem i zalep jak pieróg. Piecz w nagrzanym piekarnku 230 stopni ok. 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 10.05.2011 10:54
wspaniały przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat