Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUŁKI Z PIECZARKAMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4 szt
pieczarki 500 g
cebula 1 szt
ser żółty 250 g
masło do smażenia 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
suszona natki pietruszki Prymat
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: BUŁKI Z PIECZARKAMI

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 1 - BUŁKI Z PIECZARKAMI foto
4
Pieczarki dokładanie myjemy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - BUŁKI Z PIECZARKAMI foto
5
Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy pokrojone pieczarki i cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy. Na koniec wzmacniamy smak suszoną pietruszką.
Krok 3 - BUŁKI Z PIECZARKAMI foto
6
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 4 - BUŁKI Z PIECZARKAMI foto
7
Bułki kroimy w poprzek.
Krok 5 - BUŁKI Z PIECZARKAMI foto
8
Na każdą połówkę bułki nakładamy pieczarki.
Krok 6 - BUŁKI Z PIECZARKAMI foto
9
Bułki wyłożone pieczarkami posypujemy startym serem.
Krok 7 - BUŁKI Z PIECZARKAMI foto
10
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut.
Krok 8 - BUŁKI Z PIECZARKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak