Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 300 gram
botwinka 500 gram
ziemniaki 400 gram
koperek 1 łyżka
śmietana 200 ml
rosół z kury Kucharek 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucamy kości schabowe
Krok 1 - Botwinka foto
2
Botwinkę kroimy na małe kawałki
Krok 2 - Botwinka foto
3
Wrzucamy botwinkę do garnka
Krok 3 - Botwinka foto
4
Gotujemy 30 minut
Krok 4 - Botwinka foto
5
dodajemy koperek
Krok 5 - Botwinka foto
6
dodajemy ziemniaki
Krok 6 - Botwinka foto
7
Śmietanę mieszamy z zupą
Krok 7 - Botwinka foto
8
Gotujemy jeszcze 10 minut aż wszystkie składniki będą miękkie. Podajemy gorące.
Krok 8 - Botwinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak