Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały barszcz z sokiem kapuścianym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone 2 sztuki
kwas z kapusty 1/2 litra
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Biały barszcz z sokiem kapuścianym

Do garnka wlewamy 3 litry wody, doprowadzamy do zagotowania. Wrzucamy żeberka, obsmażoną na palniku cebulę, marchewki, natkę, lubczyk, listki, ziele angielskie, czosnek. Solimy do smaku wedle uznania i gotujemy przez godzinę. Następnie wlewamy sok z kapusty, dodajemy majeranek, śmietanę, dwie szczypty pieprzu. Podajemy danie z makaronem i dekoracją z marchewki i zieleniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 03.01.2017 17:46
Smaczny obiadowy barszczyk
Futka 03.01.2017 13:01
Przepyszny barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak