Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2-4 sztuki
włoszczyzna
ziele angieskie
czosnek
szynka gotowana
jajko 4 sztuki
sól
pieprz
śmietana 18 proc
grzanki 4 sztuki
cukier
Majeranek suszony Prymat
Barszcz biały 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z jajkiem

WYKONANIE:

Żeberka umyć i wstawić, dodać włoszczyznę i niech się zagotuje i odszumować. Dodać ziele angielskie i liść laurowy i gotować do miękkości. Włoszczyznę i żeberka wyjąć, wywar przecedzić przez sito. Do wywaru dodać rozpuszczony w małej ilości barszcz biały i pogotować, dodać rozgnieciony czosnek, przyprawy a na końcu śmietanę. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić każde na pół. Do talerzy nalewam zupę, wkładam jajko, pokrojoną szynkę i po jednej grzance. (Czasami robię bez jajek a z makaronem).

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 19.04.2014 12:27
idealne na wielkanocne śniadanko:)
kate.500 10.03.2014 21:28
pysznie podany
Bernadeta1 10.03.2014 11:39
lubię taki barszcz, bardzo smaczny
IwonaDD 31.01.2014 14:47
pyszny klasyk
Michał2 27.01.2014 23:45
przepysznie wygląda
krystyna330 27.01.2014 22:07
ale pychotka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak