Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały wg Mojej Babci
Kroki postępowania
Zdiąć z ognia i dolać zakwas na barszcz ( ja robię sama). Całość zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem, majerankie i czosnkiem staropolskim.
Smacznego :)
woda | 1 litr |
mleko | 0,5 litra |
sól | 1 kopiata łyżeczka |
ziele angielskie | 3 ziarna |
zakwas do barszczu | 1,5 szklanki |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyża |
jajko | 4 sztuki |
pieprz | do smaku |
kiełbasa swojska | 4 kawałeczki |
Czosnek staropolski Prymat | do smaku |
bulion | 1 kostka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 liść |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: