Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały na żołądkach drobiowych

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 50 dag
jajko 2 sztuki
majeranek 1 łyżeczka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Barszcz biały 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na żołądkach drobiowych

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki.
Czosnek obrać. Żołądki drobiowe kilka razy dobrze wypłukać. Marchewkę, pietruszkę, cebulę obrać. Żołądki zalać 1,3 litra wody, dodać pietruszkę, marchewkę oraz cebulę. Posolić do smaku. Gotować do miękkości żołądków. Następnie wyjąć żołądki, przestudzić, pokroić w paski. Wyjąć również warzywa. Do gotującego się wywaru z żołądków dodać barszcz biały, majeranek oraz czosnek. Gotować 10 minut.Doprawić pieprzem , ewentualnie jeszcze solą.
Do barszczu włożyć pokrojone żołądki.Barszcz podać z połówkami jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 08.11.2013 12:05
smaczny :-)
madzialena19 29.10.2013 15:41
Smaczny barszcz.
Dariusz8 17.08.2012 21:11
Dobry barszcz biały.
Laila2786 12.08.2012 19:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak