Barszcz biały na żołądkach drobiowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    50 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Barszcz biały

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki.
Czosnek obrać. Żołądki drobiowe kilka razy dobrze wypłukać. Marchewkę, pietruszkę, cebulę obrać. Żołądki zalać 1,3 litra wody, dodać pietruszkę, marchewkę oraz cebulę. Posolić do smaku. Gotować do miękkości żołądków. Następnie wyjąć żołądki, przestudzić, pokroić w paski. Wyjąć również warzywa. Do gotującego się wywaru z żołądków dodać barszcz biały, majeranek oraz czosnek. Gotować 10 minut.Doprawić pieprzem , ewentualnie jeszcze solą.
Do barszczu włożyć pokrojone żołądki.Barszcz podać z połówkami jajek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 08.11.2013 12:05
smaczny :-)
madzialena19 29.10.2013 15:41
Smaczny barszcz.
Dariusz8 17.08.2012 21:11
Dobry barszcz biały.
Laila2786 12.08.2012 19:16
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat