Barszcz biały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z mięsa

    1,5 l
  • ziemniaki

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • kiełbasa

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
  • śmietana 12%

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Barszcz biały

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,pokroić w kostkę,wrzucić do wywaru i ugotować.Kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyć.Cebulę obrać,drobno pokroić i podsmażyć.Do wywaru dodać ziele angielskie i liście laurowe.Następnie dodać kiełbasę,cebulę i barszcz biały rozrobiony w połowie szklanki wody.Chwilę gotować,następnie zmieszać śmietanę z mąką i stopniowo wlewać do zupy.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 10.01.2012 16:47
super
Beata73 17.04.2011 12:00
wspaniały!
Krystyna32 29.03.2011 21:38
mniam, mniam ....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat