Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowo-batatowa kawa zbożowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puree z batatów 100 g
banan 2 małe
mleko 3 i 1/2 szklanki
Kawa zbożowa Inka 2 płaskie łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
goździki mielone duża szczypta
Anyż nasiona Prymat duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowo-batatowa kawa zbożowa

Puree z batatów, banany i 3 szklanki mleka umieszczamy w rondlu, blendujemy aż całość dobrze się połączy. Zagotowujemy.

Dodajemy kawę zbożową i przyprawy. Dokładnie mieszamy i przelewamy do szklanek.

1/2 szklanki mleka lekko podgrzewamy i spieniamy. Piankę nakładamy łyżeczką na wierzch napoju kawowego. Wierzch lekko posypujemy cynamonem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 25.11.2016 18:03
Ciekawy przepis
Krystyna32 25.11.2016 09:15
pyszności :)
jan_mag 25.11.2016 08:59
Bardzo ciekawa :)
endzi
endzi 25.11.2016 07:03
ciekawy przepis!
martynkacytrynka 24.11.2016 22:23
No nie powiem... przepis bardzo interesujący i zachęcający :)
kd045 24.11.2016 21:53
super przepis ! ;]
Wafelek2601 24.11.2016 21:51
Pyszna kawusia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak