Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z ogonkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 250 g
budyń malinowy 1 op
mleko 150 ml
jogurt naturalny 200 g
olej 50 ml
jajko 2 szt
cukier 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z ogonkami

Kroki postępowania

1
Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Osobno mieszamy jajka z olejem. W mleku rozpuszczamy budyń.
Krok 1 - Babeczki z ogonkami foto
2
Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodając jogurt.
Krok 2 - Babeczki z ogonkami foto
3
Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek. Do każdej babeczki wciskamy jedną wisienkę.
Krok 3 - Babeczki z ogonkami foto
4
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 25 minut w temperaturze ok 180 stopni.
Krok 4 - Babeczki z ogonkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.03.2013 18:39
fajnie wyszły, jest za co chwycić ;)
Alex_M 21.03.2013 08:15
z ogonkami! super!
-Natka- 18.03.2013 13:15
Super pomysł na babeczki!
jasiek 18.03.2013 10:36
bardzo pomysłowa
wyattearp 18.03.2013 09:33
smacznie wyglądają !!
cukiereczek 18.03.2013 09:08
fajne babeczki
Agnieszka-87-25 18.03.2013 08:11
oryginalny pomysł, wyglądają kusząco
angelika14 17.03.2013 23:52
świetne babeczki
Gary Michy 17.03.2013 22:06
haha jakie fajne ogonki :)
kokoszka
kokoszka 17.03.2013 21:53
fajny pomysł na babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak