Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ancymonki od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
jabłko 1i1/2 szt.
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ancymonki od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie wykładamy na stolnicę i lekko wałkujemy , następnie wycinamy foremkami do ciastek kwiatki.
Jabłko myjemy i obieramy ze skórki , wycinamy gniazdko nasienne i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy po kawałeczku na ciastku.
Krok 1 - Ancymonki od Hamrocyka foto
2
Następnie posypujemy cynamonem i jeśli jest jabłko zbyt kwaskowate sypiemy cukrem,
Krok 2 - Ancymonki od Hamrocyka foto
3
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 15-20 minut.
Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Ancymonki od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 13.11.2012 13:39
szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak