Przepisy na najlepsze owsianki

TOP - Grafika główna

Wielu osobom owsianka kojarzy się mało apetyczną potrawą z przedszkolnej lub kolonijnej stołówki. Warto jednak zrewidować swój pogląd na to danie i wpisać owsiankę w swój codzienny jadłospis gdyż płatki owsiane są uznane za jeden z najzdrowszych pokarmów.

Przygotowanie smacznej owsianki, która w niczym nie będzie przypominała koszmaru lat dziecięcych, jest naprawdę proste i zajmuje około 10 minut. Po tym czasie otrzymujemy pyszne i pożywne śniadanie. Owsianka jest bardzo „towarzyska” i świetnie komponuje się z wieloma rodzajami owoców, zarówno świeżymi jak i suszonymi. Owsianka doskonale smakuje z orzechami, bakaliami, cynamonem, wanilią, miodem. W wybieraniu dodatków do owsianki ogranicza nas tylko fantazja i upodobania kulinarne.

To jednak nie wszystko, owsiankę można przygotować zarówno na ciepło jak i na zimno. Możemy połączyć ją z wodą, jogurtem, mlekiem, napojem ryżowym, mlekiem kokosowym, owsianym, sojowym. Jedzcie owsiankę bo naprawdę warto!

prymat