Owsianka z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mleko

    250 mililitrów
  • płatki owsiane

    4 łyżki
  • otręby pszenne

    1 łyżka
  • wiórki kokosowe

    1/2 łyżki
  • ksylitol

    1 łyżeczka
  • maliny świeże

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku podgrzać mleko, dodać płatki, wiórki i otręby. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 3-5 minut do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, przelać do miski, dosłodzić miodem lub ksylitolem. Na wierzchu ułożyć maliny.
Ola1984
Owsiankę można także przygotować w kuchence mikrofalowej podgrzewając na najwyższej mocy przez ok. 2 minuty. Jeśli wolicie bardziej wytrawny smak owsianki, możecie zrezygnować z dodatku miodu lub ksylitolu. Do owsianki można dodać maliny mrożone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
VioletoweKucharzenie 09.11.2015 11:26
energetyczne śniadanie! pycha!
Ola1young 08.11.2015 13:11
pyszne sniadanko
dollce 08.11.2015 10:41
wygląda smakowicie ;)
Ola1984 08.11.2015 07:01
Niedługo nowe, smaczne przepisy ;)
norweska20 07.11.2015 22:20
apetycznie...jak ślicznie podane śniadanko
Ewa Wojtaszko 07.11.2015 22:14
najlepsze śniadanko pod słońcem:)
jola91 07.11.2015 21:20
Przepisy na owsiankę zawsze chętnie wypróbowuję ;) Pysznie wygląda ;)
Łukasz15 07.11.2015 20:47
Bardzo dobra
MałaMi89 07.11.2015 19:18
Pysznie wygląda :)
JulkaTomeczek 07.11.2015 19:00
Wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat