ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI

ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • banan

    1 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • czekolada gorzka

    4 kostki
  • maliny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI foto
Banana obieramy ze skórki, kroimy na plasterki, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem na papkę. Dodajemy jajko i łączymy je z bananem. Następnie dodajemy mleko, płatki owsiane oraz wiórki kokosowe i wszystko dokładnie mieszamy łyżką.
Krok 2 - ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI foto
Masę rozkładamy do 4 kokilek. Czekoladę gorzką kroimy w drobną kostkę, a maliny myjemy i osuszamy. Na wierzchu każdej kokilki układamy maliny i posypujemy gorzką czekoladą.
Krok 3 - ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI foto
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KuchniaMagdaLeny

10.06.2017 23:51
Dziękuję :)

KuchniaMagdaLeny

10.06.2017 23:50
Polecam :)

Ewa Wojtaszko

09.06.2017 17:16
ale dobre śniadanko !

jan_mag

09.06.2017 15:05
apetyczny!!

mirosława4

09.06.2017 11:57
sycące danie

Patrycja33

09.06.2017 11:53
ooo pieczonej jeszcze nie robiłam, trzeba nadrobić zaległości:)

benka

09.06.2017 07:53
Świetny pomysł na owsiankę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat