Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

100 g jabłek
2 g mąki ziemniaczanej
100 g śmietany
10 g cukru
40 g makaronu
tłuszcz 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z jabłek

Jabłka oczyścić, wrzucić do wrzącej wody, ugotować a następnie odcedzić wywar. Jabłka przetrzeć przez durszlak i połączyć z wywarem. Dodać mąkę do śmietany i wymieszać dokładnie, dodać do zupy. Posłodzić do smaku. Osobno ugotować makaron, przecedzić i podawać go jako dodatek do zupy, można też przygotować ryż, lub grzanki czy też lane ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 04.07.2011 21:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak