Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa ,, do syta ,, :
1 duże udko z kurczaka ( tak z 40 dag )
2 marchewki
1 pietruszka
¼ selera
1 cebula
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
magii w płynie
1/2 przecieru pomidorowego 30 %
2 łyżki usiekanej natki pietruszki
1 litr wody
Udko z kurczaka , warzywa , przyprawy zalać zimną wodą . Doprowadzić do wrzenia . Gotować na małym ogniu przez 1 godzinę . Wyjąć mięso i warzywa . Wywar przecedzić . Dodać przecier pomidorowy . Zagotować .Doprawić maggi .Obrać mięso z udka ( odrzucając kości , chrząstki i skórki .Mięso rozdrobnić i dodać do zupy . Podawać z makaronem posypaną natką pietruszki.
Można dodać śmietany .
Z marchewki , pietruszki i selera zrobić sałatkę po dodaniu pozostałych składników .