czereśniowo agrestowy kompot

czereśniowo agrestowy kompot

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 60 dag czereśni

  • 20 dag cukru

  • 2 szklanki wody

  • agrest

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie opłukać, usunąć ogonki i wydrylować. Agrest oczyścić i wypłukać. Układać owoce na przemian w słoikach, zalać gorącą zalewą. Zamknąć słoiki i gotować 15-20 minut na wolnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat