Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z arbuzowej skórki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Półtora kg cukru
1.5 litra wody
1 paczka cukru waniliowego
arbuz 1

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z arbuzowej skórki

Dokładnie oczyścić. Ściąć z łupin zdrewniałą część zieloną, pozostawiając do przetworzenia tą część- tą która znajduje się między jadalną częścią a zdrewniałą. Pokroić w kostkę, włożyć do wrzącej wody i gotować, aż będzie miękka bardzo. Odcedzić. Gdy będzie już odcedzona dobrze powycinać bardzo małe kółeczka i smażyć w syropie przygotowanym z wody i cukru do momentu aż konfitura zgęstnieje i stanie się przezroczysta. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy. Wlewać ciepłą konfiturę do wyparzonych słoików szybko zakręcić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak