konfitura z arbuzowej skórki

konfitura z arbuzowej skórki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Półtora kg cukru

  • 1.5 litra wody

  • 1 paczka cukru waniliowego

  • arbuz

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie oczyścić. Ściąć z łupin zdrewniałą część zieloną, pozostawiając do przetworzenia tą część- tą która znajduje się między jadalną częścią a zdrewniałą. Pokroić w kostkę, włożyć do wrzącej wody i gotować, aż będzie miękka bardzo. Odcedzić. Gdy będzie już odcedzona dobrze powycinać bardzo małe kółeczka i smażyć w syropie przygotowanym z wody i cukru do momentu aż konfitura zgęstnieje i stanie się przezroczysta. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy. Wlewać ciepłą konfiturę do wyparzonych słoików szybko zakręcić

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat