Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane medaliony z łososia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 200-300 g łososia medaliony
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyzeczki
sok z limetki 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka
szałwia 10-15 listków
Kardamon mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane medaliony z łososia

Kroki postępowania

1
Medaliony z łososia opłukać jeżeli są mrożone , to rozmrozić .
Posypać pieprzem cytrynowym , kardamonem, pieprzem kolorowym i polać oliwą z oliwek . Skropić sokiem z limonki i włożyć do lodówki na 30 minut .
Krok 1 - Grillowane medaliony z łososia foto
2
Przełożyć na patelnię grillową wcześniej rozgrzaną lub elektryczny grill .Grillować z listkami szałwii około 3 minut i odwrócić na drugą stronę .
Krok 2 - Grillowane medaliony z łososia foto
3
I też grillować około 2-3 minuty . Podawać z sałatką dowolną i z ziemniakami lub kaszą do obiadu .
Krok 3 - Grillowane medaliony z łososia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 23.04.2017 14:22
smaczny pomysł - pycha!
Diana Rusiłowicz 23.04.2017 00:09
Bardzo smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak