Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa uniwersalna

  • 1/3 szklanki śmietany 1 łyżka niepelna mąki

  • kości schabowe

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane kości wrzucamy do garnka , wodę lekko solimy i gotujemy.Makaron gotujemy w odzdzielnym garnku.. Jarzynkę oczyszczamy i wrzucamy do zupy.Dodajemy listek laur. i ziele ang. , vegetę.Sparzone pomidory kroimy do rondelka , Gotujemy do momentu aż zmiękną i dadzą się przetrzeć przez sito i wlewamy do zupy.Gdy mięso odchodzi od kości obieramy je i wrzucamy do wywaru. Śmietanę roztrzepujemy z mąką podprawiamy zupkę , dosmaczamy solą ,pieprzem i koniecznie cukrem.Ja daję sporo , wtedy zupka jest taka winna. Posypujemy natką . makaron dajemy do garnka do wywaru bądz nakładamy na talerze i zalewamy zupką.Z dojrzałych mięsistych pomidorów i dobrze dosmaczona jest naprawdę pyszna!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

07.08.2013 23:26
wiadomo-najlepsza! :)

kate.500

04.07.2013 20:13
najpyszniejsza zupa na swiecie

IZABELA29

19.01.2012 15:44
smacznie się prezentuje

ben-ka

19.01.2012 09:23
Zjadłabym:)

Dominikes1

02.10.2011 09:37
moja 2 co do ulubionych zup :)

ela16

28.08.2011 10:35
moja ulubiona zupka..

ben-ka

18.07.2011 09:51
moja ulubiona zupa - mniammmmm

eli_555

08.06.2011 23:09
taką lubię

msmariusz

01.05.2011 19:03
ładnie podane

wedith1

21.11.2010 22:43
Prosta i smaczna zupka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat