Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura morelowa w soku z pomarańczy na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 80 dag
sok z pomarańczy 30 ml
cukier żelujący 330 gram
imbir starty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura morelowa w soku z pomarańczy na zimę

Wykonanie:
Morele umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić. Przełożyć do rondelka, wlać sok, dodać imbir do smaku i zasypać cukrem żelującym. Zagotować i stale mieszając podgrzewać około 5 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona_eS 09.08.2016 08:02
uwielbiam morelową konfiturę :)
Grazyna0211 04.08.2016 13:45
smaczna konfitura
Malinka 04.08.2016 13:26
Na zimę idealna propozycja!
jagoda5913 04.08.2016 12:08
dobry zapas na zimę
Edith85 04.08.2016 10:38
Piękny kolorek :-)
gosia56 04.08.2016 08:40
na pewno pycha;)
Prts drive 04.08.2016 07:51
Serwetka na słoiku mogłaby być czysta ;-)
Prts drive 04.08.2016 07:50
30 ml soku to 2 łyżki, chyba coś się poplątało w proporcji
MałaMi89 04.08.2016 00:14
Musi być doskonała!
Renata9 03.08.2016 21:41
Fajny przepis :-)
Renataj 03.08.2016 21:29
Już czuję ten smak i aromat - pyszności:)
bertpvd 03.08.2016 20:38
świetny przepis
MAR3STA 03.08.2016 20:36
Pyszna konfitura
sezamek 03.08.2016 20:24
Pyszności na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak