Rumiane Warzywka

Rumiane Warzywka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • niezbyt duże cukinie

    2
  • strąki żółtej i czerwonej papryki

    2
  • sos chrzanowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: pół szklanki oliwy,sok z cytryny,1-2 ząbki czosnku,po łyżce świeżych listków bazylii,tymianku i rozmarynu,lub łyżeczce suszonych,pieprz,sól
W miseczce dokładnie wymieszać składniki marynaty. Warzywa umyć,osuszyć.Z bakłażana odkroić ogonek,z przekrojonych na połówki strąków papryki usunąć gniazda nasienne,a miąższ pokroić wzdłuż na paski szerokości 2cm.Cukinie i bakłażan pokroić w plastry grubości 1cm.Pokrojone warzywa posmarować marynatą i odstawić na 45min. w chłodne miejsce.Piec na przykrytym grillu lub w folii,co jakiś czas obracając ( najdłużej ma się piec bakłażan).Podawać z sosem chrzanowym.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

04.03.2011 00:16
dobra

marenka

02.11.2010 07:17
Fajny przepis

Kate131

07.08.2010 11:55
na pewno pycha

pawel007

07.08.2010 08:29
ciekawy przepis....

MAŁGORZATA108

06.08.2010 19:43
Warto spróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat