Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiane Warzywka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

niezbyt duże cukinie 2
strąki żółtej i czerwonej papryki 2
sos chrzanowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane Warzywka

Marynata: pół szklanki oliwy,sok z cytryny,1-2 ząbki czosnku,po łyżce świeżych listków bazylii,tymianku i rozmarynu,lub łyżeczce suszonych,pieprz,sól
W miseczce dokładnie wymieszać składniki marynaty. Warzywa umyć,osuszyć.Z bakłażana odkroić ogonek,z przekrojonych na połówki strąków papryki usunąć gniazda nasienne,a miąższ pokroić wzdłuż na paski szerokości 2cm.Cukinie i bakłażan pokroić w plastry grubości 1cm.Pokrojone warzywa posmarować marynatą i odstawić na 45min. w chłodne miejsce.Piec na przykrytym grillu lub w folii,co jakiś czas obracając ( najdłużej ma się piec bakłażan).Podawać z sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.03.2011 00:16
dobra
marenka 02.11.2010 07:17
Fajny przepis
Kate131 07.08.2010 11:55
na pewno pycha
pawel007 07.08.2010 08:29
ciekawy przepis....
MAŁGORZATA108 06.08.2010 19:43
Warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak