Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 2 kg
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
kurkuma
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
czubrica zielona
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tymianek
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona

Karkówkę umyć, natrzeć przyprawami.W garnku zagotować wodę, włożyć natarte mięso przyprawami i gotować jakieś 40-45min na niewielkim ogniu. (ja dodatkowo doprawiam wodę przyprawami).
Tak podgotowaną karkówkę przekładam na blaszkę, polewam oliwą oraz delikatnie podlewam wodą lub rosołkiem, aby nam się nie przypaliła. Zapiekam 45 min. Po tym czasie znów powtarzam czynność z gotowaniem, a następnie z pieczeniem.

Polecam ten sposób gotowania i pieczenia, mięsko jest smaczne i kruche:)

Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.08.2014 12:40
moje ulubione mięsko, pyszne
VioletoweKucharzenie 10.08.2014 08:47
idealna na świeżą kromeczkę chleba, i do tego jakiś pomidorek, pycha!
Lidzia 10.08.2014 08:01
Smakowita.
Renata9 10.08.2014 07:37
uwielbiam taką karkóweczkę, jest świetna do chlebka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak