Biała kiełbasa opiekana w sosie z pieczenia mięs :

Biała kiełbasa opiekana w sosie z pieczenia mięs :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    8 szt.
  • sos pieczeniowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać sos od pieczenia mięsa .Włożyć kiełbaski .Na małym gazie opiekać przewracając ( uwaga by nie dopuścić do przypalenia ) przez 10 minut .Podawać na ciepło z chrzanem, sosem tatarskim , ćwikłą .
Tak przyrządzona biała kiełbasa zyskuje na aromacie przechodząc smakiem pieczonego mięsa , które i tak przecież piecze się na Święta .
Jeśli kiełbasek ma być więcej można ułożyć je w brytfance na sosie ( z góry też nim polać ) i zapiec w piekarniku .Ja robię to na patelni bo potrzebuję mało tyle co na 2-3 porcje .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat