Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszk 1 szt
seler 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
kiełbasa podwędzana 0,5 kg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
majeranek 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 1 szklanka
Barszcz biały 1 opakowanie
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Warzywa obieramy i wrzucamy do garnka. Wrzucamy liść laurowe, ziele angielskie. Gotujemy aż zmiękną warzywa. Kroimy kiełbasę w paseczki bądź kosteczkę i wrzucamy do warzyw. Dodajemy rozgnieciony czosnek, kucharek i wszystko gotujemy około 10 min. Zupę doprawiamy zakwasem i rozprowadzonym w zimnej wodzie barsz biały z torebki. Chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku, solą, pieprzem oraz majerankiem. Na koniec dodajemy śmietanę i wrzucamy pokrojone jajko ugotowane wcześniej na twardo. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.12.2013 20:09
żurek i barszcz biały to moi zupni faworyci
Iwona32 01.12.2013 17:37
smaczna zupka
Barbara777 29.11.2013 20:40
dobry barszczyk:)
Zdzisław 29.11.2013 19:58
dla mnie smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak