Surówka z kalarepy i marchewki

Surówka z kalarepy i marchewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    3 szt
  • marchewka

    2 szt
  • natka z pietruszki (siekana)

    1 łyzka
  • koperek

    1 łyzka
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepki i marchewki obrać ze skórki i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Wymieszać ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Ułożyć w salaterce, posypać zieleniną.
Podawać do mięs na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

30.01.2014 08:17
pyszna surowka

IlonaAlbertos

03.11.2013 17:57
Smakowita surówka.

Bernadeta1

23.10.2013 00:09
smaczny dodatek do mięsa

anulka69

01.06.2012 09:13
pycha

m1monika

16.03.2012 08:33
smaczna i zdrowa

pauluna

25.08.2010 19:12
rewelacyjna

plocia

13.08.2010 13:42
jest po prostu rewelacyjna

Monika193

13.08.2010 13:31
uwielbiam taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat