Coleslaw z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 duża kapusta pekińska

  • 1 marchewka

  • 1 cebula

  • 2 łyzki majonezu

  • 1 mały jogurt naturalny

  • 1 łyżeczka octu winnego

  • 1 łyżeczka soku z cytryny

  • 1 łyżeczka musztardy

  • pół łyżeczki cukru

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej drobno pokrojoną cebulę i startą na grubych oczkach marchew. Resztę składników wrzucamy do słoiczka, zamykamy i energicznie mieszamy. Powstały sos wlewamy do kapusty, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 24.08.2017 17:23
robiłam nie raz, uwielbiana sałatka mojej rodziny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat