Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boćek z sałatą i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata karbowana 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Boćek z sałatą i papryką

Sałata karbowana
Papryka czerwona
Boszek surowy plastry
Pomidorki koktajlowe

*Ilość składników zależy od tego ile chcemy zrobić ruloników
* przypraw typu sól,pieprz też nie dodałam,ale jak ktoś lubi to można . . .

Liscie sałaty myjemy-osuszamy.

Z umytej i osuszonej papryki kroimy słupki.

Boczek grillujemy na patelni grillowej lub na grillu-odsączamy na papierze kuchennym.

Kładziemy po dwa plastry boczku tak żeby paski nachodziły na siebie i na samym początku układamy liścia sałaty,na sałatę słupki papryki , zawiajamy i nabijamy np. osobno każdy na wykałaczkę lub na patyczki grillowe (jak u mnie) po dwie sztuki.
Układamy na talerzu dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i podajemy do stołu . . . .

Bardzo smaczna przekąska na ciepło.Na zimno nie próbowałam :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:20
Fajna przekąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak