Bogracz wegetariański

Bogracz wegetariański

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    2
  • marchwka

    5
  • pietruszka

    5
  • pieczarki

    50 dag
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ogórki kiszone

    5
  • cebule

    4
  • keczup pikantny

    180 ml
  • papryki różnokolorowe

    5
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz ziołowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Seler, marchew, pietruszkę i ogórek obrać i pokroić na drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić, podobnie cebule. Na rozgrzanym w rondlu oleju przesmażyć cebulę, dodać pieczarki, a następnie warzywa; seler, marchew, pietruszkę, ogórek oraz groszek. Wszystkie warzywa dusić, dolewając nieco wody oraz doprawiając solą i pieprzem. Dodać paprykę i trzymać na ogniu dalej, od czasu do czasu mieszając i uzupełniając braki wody. Kiedy warzywa będą prawie miękkie, dodać keczup, koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze 10 minut. Podawać z pieczywem cebulowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

20.09.2012 14:52
Smaczny.

Dorota59

01.06.2012 23:39
świetna potrawa

Betka

20.05.2012 19:15
pycha;)

gosia47-47

25.02.2012 13:47
super

kate.500

20.05.2011 07:49
ciekawy przepis...

ewelina63

07.04.2011 16:36
super

Robert10

17.03.2011 09:20
ależ pyszności

iwona332

17.09.2010 22:53
super

pawel007

30.07.2010 06:11
pyszne.

Patrycja40

28.07.2010 15:35
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat