Barszcz biały

Barszcz biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • śmietana

    2 łyżki
  • wędzone żeberko

  • marchewki

    2
  • cebula

    1
  • pietruszka

    1
  • 4 ząbki czosnku

  • kminek

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

  • kefir

    3 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone w talarki warzywa zagotować z kawałkiem mięsa. Gotować około 30 minut. Następnie wlać kefiry i śmietanę i chwile pogotować. Pod koniec gotowania wsypać pół płaskiej łyżeczki kminku wycisnąć ząbki czosnku i chwile razem pogotować. Można podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat