Sposób przygotowania

Tropikalny sos vinaigrette:
50 g filetowanych pomarańczy
50 g filetowanych mandarynek
50 g filetowanych grejpfrutów
50 g ananasa
1 limonka
100 ml oliwy z oliwek
100 ml sosu sojowego Kikkoman
5 listków świeżej mięty
1 łyżeczka marynowanego imbiru
Świeżo mielony czarny pieprz Prymat
Ocet ryżowy do smaku

Sposób przygotowania:
Oczyszczony filet z łososia norweskiego pokroić na cztery równe porcje, a następnie natrzeć marynatą powstałą poprzez zmieszanie jej składników. Łososia piec na grillu ok.15 minut z każdej strony.

W lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru ugotować szparagi (każdy rodzaj oddzielnie). Filetowane owoce i marynowany imbir pokroić w drobną kostkę, a pozostałe składniki sosu połączyć. Następnie dodać pokrojone owoce, całość wymieszać i doprawić do smaku.

Grillowanego łososia ułożyć na szparagach, skropić tropikalnym sosem vinaigrette i udekorować świeżą miętą.

Komentarze

  • 1
    010
    Opublikowano

    2milutka

    smaczne to!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    wygląda wspaniale !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gracer

    już zgłodniałem
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ale pyszny łosoś :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    na pewno pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janina

    Bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    arbuzowo

    Wygląda smakowicie - grillowanie czas zacząć :-)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    idealne danie dla mnie!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    już są świeże szparagi? muszę się rozejrzeć..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !