Nadziewana makrela

Nadziewana makrela

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki margaryny

  • 1 łyżka startej skórki od cytryny

  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

  • sól, pieprz

  • chleb razowy

  • wędzona makrela

    1 szt.
  • mielonka

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrele przeciąć wzdłuż, wyłożyć łyżką wnętrze makreli, bez ości do małego garnuszka. Dodać margarynę, skórkę cytryny, posiekaną natkę pietruszki. Popieprzyć po czym wszystko mieszamy i dodajemy szczyptę soli. Pokroić w kostkę konserwę studencką i wymieszać ze składnikami w garnuszku. Gotowe nadzienie do makreli odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Nadziewamy makrele i przekładamy na półmisek. Podajemy z razowym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

01.12.2011 03:53
extra

iwona332

29.08.2010 00:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat