Majonezowa sałatka z sznycelkami indyczymi

Majonezowa sałatka z sznycelkami indyczymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycli indyczych

    60 dag
  • młodych ziemniaków

    20 dag
  • ogórków małosolnych

    10 dag
  • jajek ugotowanych na twardo

    3 szt.
  • majonezu

    200 ml
  • koperku

    1 pęczek
  • jabłko kwaśne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sznycle indycze opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku. Każdy z nich posypać solą, pieprzem, przyprawą do drobiu, delikatnie posmarować majonezem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 20-25 minut. Ostudzić, pokroić w kostkę.

Ziemniaki wyszorować, opłukać, zalać wrząca wodą, ugotować, obrać z łupin, ostudzić. Ziemniaki, jajka, ogórki i jabłko pokroić w dość dużą kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać majonez, przyprawić solą, pieprzem i wszystko razem wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

24.09.2010 08:00
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat