Sałatka z białej fasoli i tuńczyka

Sałatka z białej fasoli i tuńczyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

  • sałata

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 upieczony filet z tuńczyka - dodaliśmy tuńczyka z puszki, 1 puszka fasolki cannellini, 1 mała posiekana cebula, pół łyżki białego octu winnego, 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczka soku z limonki, 1 roztarty ząbek czosnku, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki czarnego pieprzu, 2 łyżki posiekanej bazylii, 6 przekrojonych na pół czarnych oliwek, 1 główka sałaty.

SPOSÓB WYKONANIA: W dużej misce wymieszać fasolę z cebulą. Wymieszać ocet, oliwę, sok z limonki, czosnek, pieprz i bazylię. Wymieszać z fasolą i cebulą. Wyłożyć na liście sałaty. Na to wyłożyć kawałki tuńczyka. Ozdobić oliwkami. Podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

21.09.2010 09:26
Lubię wszystkie składniki.

wedith1

22.08.2010 21:20
Tuńczyk, fasola, super zestawienie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat