Rydze nadziewane

Rydze nadziewane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydzy

    1 kg
  • cebuli

    2 szt.
  • koperku

    1 pęczek
  • masła

    1 łyżka
  • jajek

    4 szt.
  • mozzarelli

    10 dag
  • Przyprawa uniwersalna kucharek., pieprz, majeranek

    do smaku
  • mąki krupczatki

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć i osuszyć. Odłożyć duże, zdrowe rydze o zagiętych brzegach. Odciąć ogonki. Pozostałe (drobniejsze) grzyby i ogonki od tych dużych pokroić w drobna kostkę i przełożyć do naczynia. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i podsmażać, aż się lekko zarumieni. Ostudzić i dodać do pokrojonych grzybów. Koper posiekać i również dodać do grzybów. Wbić 2 jajka, dodać startą mozzarellę, przyprawić vegetą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić rydze. Każdy nadziany kapelusz zanurzyć w roztrzepanych jajkach, następnie w mące krupczatce i smażyć na rumiany kolor z obydwu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

07.09.2011 19:24
rydze do tej pory tylko marynowałem. Mam nadzieję, że w tym sezonie coś znajdę to wypróbuję przepis

cukiereczek

14.07.2011 14:00
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat