Ogórki po żydowsku*

Ogórki po żydowsku*

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • obranych ogórków

    2 kg
  • cebule

    3 szt
  • marchewki

    2 szt
  • sól

    1 łyżka
  • woda

    3 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • cukru

    1 szkl
  • ziele

    do smaku
  • gorczyca

    do smaku
  • chrzan świeży

    do smaku
  • czosnek ząbki

    do smaku
  • koper świeży

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki kroimy wzdłuż, cebulę w krążek, marchewki w kostkę. Ogórki, cebulę posolić i odstawić na 2-3 godziny.
ZALEWA
Woda ocet cukier- gotujemy.
Ogórki wkładamy do słoików , dodajemy ziele, gorczyce, chrzan, czosnek, koper, pieprz i zalewamy gorącą zalewą. Można spasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

03.02.2012 10:07
pycha

agata1722

03.03.2011 08:16
bardzo je lubię

iwona332

15.09.2010 15:35
pycha

Ewa111

27.07.2010 11:33
Robię bardzo podobnie i wszystkim smakują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat