Panierowane solone sledzie

Panierowane solone sledzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3\\4 kg filetóe sledziowych(matijasów)

  • sok z jednej cytryny

  • 5 łyzek tartej bułki

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety osuszyc mopłukac, skropic sokiem z cytryny,odstawic na 1\\2 godz.
Ponownie osuszyc obtoczyc w mace nastepnie w roztrzepanym jajkui tartej bułce
Smazyc na oleju z obu stron na jasnozłoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat