Awokado umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę, wydrążyć łyżeczką miąższ, pozostawiając przy skórce 0,5 cm miąższu., skropić 1/3 soku z cytryny. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę i skropić 1/3 soku z cytryny. Krewetki osączyć z zalewy. Seler umyć, oczyścić z włókien, drobno pokroić i skropić pozostałym sokiem z cytryny. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki i każdą cząstkę przekroić. Miąższ awokado połączyć z krewetkami, selerem oraz mandarynkami.
Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem, keczupem, whisky, chili Prymat oraz solą. Sałatkę polać sosem, wymieszać i wypełnić nią wydrążone połówki awokado. Układać na talerzach przybranych sałatą i koperkiem.