Jesienna jajecznica :

Jesienna jajecznica :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ½ czerwonej papryki ( wypestkowanej i pokrojonej w paseczki )

  • ½ papryki zielonej ( wypestkowanej i pokrojonej w paseczki )

  • 4 pomidory Lima pokrojone w pół plasterki

  • 8 pieczarek pokrojonych w plasterki

  • 4 plasterki szynki pokrojonej w kosteczkę

  • 4 plasterki wędzonki pokrojonej w paseczki

  • Sól,pieprz mielony,3 łyżki masła,8 jajek

  • szczypiorek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pieczarki, a potem dorzucić cebulkę i zezłocić ją. Wrzucić szynkę i wędzonkę – smażyć przez chwilę .Potem dodać papryki, pomidory i połowę szczypiorku. Dusić 5 minut. Z 4 jajek oddzielić żółtka . 4 całe jajka i białka z następnych 4 wlać na patelnię , wymieszać, smażyć. Posolić i popieprzyć .Usmażyć tak by całe białko było ścięte. Wbić odłożone żółtka , zamieszać i chwilę smażyć. Podawać posypane pozostałym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

15.03.2012 08:43
chyba dla wszystkich domowników:) super

Neetka90

23.02.2012 20:20
super!

Neetka90

23.02.2012 20:20
super!

Goya

04.02.2011 15:26
ładnie

Izabela/bella81

23.10.2010 02:01
kolorowa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat