Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szpinaku i ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 30 dag
ziemniak średni 2 sztuki
jogurt naturalny 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa do smaku
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szpinaku i ziemniaków

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, szpinak wypłukać.

Żeberka gotować w 0,5 litra wody przez 15 minut na małym ogniu. Dodać ziemniaki i gotować jeszcze 10 minut.
Następnie dodać szpinak i gotować wszystko do miękkości ziemniaków.

Żeberka obrać z mięsa i pokroić w kostkę.
Szpinak i ziemniaki zmiksować, dodać jogurt i gałkę do smaku.
Do zupy dodać mięso i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak