Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z jarmużu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 200 gram
sok z cytryny 3 łyżki
cebula 2 sztuki
czosnek ząbki 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
jogurt naturalny kilka łyżek
chleb tostowy
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
tymianek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
ser feta 100 gram
woda 1 litr
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z jarmużu

Kroki postępowania

1
Jarmuż umyć, oddzielić od twardych części liści i porwać na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Zupa krem z jarmużu foto
2
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić w rondelku.
Krok 2 - Zupa krem z jarmużu foto
3
Dodać jarmuż i selera i chwilkę podsmażyć. Następnie dodać wodę i kostkę rosołową, gotować około 20 minut.
Krok 3 - Zupa krem z jarmużu foto
4
Całość rozdrobnić w blenderze. Można dodać jogurtu naturalnego., soku z cytryny i pieprzu cytrynowego.
Krok 4 - Zupa krem z jarmużu foto
5
Kilka kromek chleba tostowego pokroić kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać zioła, sól i przyprawy.
Krok 5 - Zupa krem z jarmużu foto
6
Do zupy dodać przygotowane grzanki i pokruszony ser feta. Podawać na ciepło.
Krok 6 - Zupa krem z jarmużu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 31.10.2015 00:01
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak