Zielona sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    4 liście
  • szczaw

    1/2 pęczka
  • cukinia

    1 szt
  • groszek

    100 g
  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • bazylia

    garść
  • skórka z cytryny

    1/2 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy. Z szparagów odłamujemy końce. Gotujemy razem z groszkiem w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru przez 5-6 minut. Szparagi i groszek odcedzamy. Na talerzach układamy porwane kawałki sałaty oraz szczawiu. Na każdym z talerzy układamy przekrojone na pół szparagi oraz cukinie pokrojona w słupki. Całość posypujemy groszkiem i liśćmi bazylii. Oliwę mieszamy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i polewamy sałatkę. Na sałatkę ścieramy skórkę z niewoskowanej, sparzonej cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 23.05.2015 11:03
sałatka samo zdrowie
Wacław 23.05.2015 10:43
apetycznie sie zrobiło ;-)
jagoda5913 23.05.2015 09:32
Piėnkie wygląda
Anna133 23.05.2015 06:57
wygląda niezwykle smacznie
xjustynka89x 22.05.2015 22:23
mniam, zielono i smakowicie :)
Maridka19 22.05.2015 22:02
Samo zdrowie , pyszna sałatka :)
Sroczka 22.05.2015 21:56
Ależ ta sałatka pysznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat