Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna z farfalle

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z farfalle

Mięso myjemy, kroimy i mielimy.
Makaron gotujemy w wodzie z solą około 5 minut, wyjmujemy nieco twardy.

Na patelnię wlewamy oliwę i dajemy pokrojony czosnek oraz mięso, smażymy, przyprawiamy przyprawą do spaghetti i solą. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną cebulę, pomidory z puszki, dusimy pod przykryciem około 15 minut.
Dolewamy 1/2 szklanki wody, mieszamy.

Do naczynia żaroodpornego wrzucamy makaron i sos.
Zapiekamy w piekarniku około 15 minut.
Pod koniec dodajemy starty ser i chwilę pieczemy do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 17.04.2014 12:38
bardzo smacznie i szybko
berys18 17.04.2014 12:30
bardzo apetyczna
Krysia_S 17.04.2014 11:40
Pychotka ;)
idealme 17.04.2014 10:46
smaczna zapiekanka
patryska76 17.04.2014 10:18
Smaczna taka zapiekanka :)
Milka100 17.04.2014 09:54
smaczna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak