zapiekane nadziewane bułeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    4 sztuki
  • kiełbaski bawarskie

    3 sztuki
  • smażone marynowane papryki

    50 g
  • oliwki

    1 garść
  • czosnek ząbki

    3
  • mozarella

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. z bułek ścinamy wierzch, wydrążamy środek
2. papryki kroimy w kostkę, oliwki na pół, kiełbaski w grube plasterki
3. czosnek obieramy i obsmażamy na rumiano, kroimy w grube plasterki
4. składniki mieszamy, faszerujemy nimi bułki,
5. mozzarelle kroimy w cztery plastry układamy na każdej bułce,
6. wkładamy bułeczki do piekarnika rozgrzanego do180 stopni celcjusza na 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 25.09.2011 16:47
super
Kate131 11.06.2011 08:25
fajne
Jolanta40 17.05.2011 09:29
fajny pomysł na danie piknikowe
Dorota76 23.03.2011 21:45
świetnie wyglądają
Monika179 30.10.2010 09:51
swietny przepis
bogumiła3 20.09.2010 16:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat