Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy mus z twarogiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 300 g
sok z cytryny
zmielony twaróg 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy mus z twarogiem

Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Kroimy w ćwiartki i zasypujemy cukrem na patelni. Gotujemy na małym ogniu godzinę aż owoce puszczą sok. Ważne żeby były kawałki owoców więc ich nie miażdżymy. Po około 30 minutach dodajemy sok z całej cytryny. Twaróg mielimy. Dodajemy do niego mus truskawkowy. Podawać możemy ze świeżą kajzerką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.08.2015 15:50
Bardzo fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak